Ψηφιακή
Απεικόνιση &
Αρχειοθέτηση

Η ψηφιακή λήψη της εικόνας επιτυγχάνεται στο Εργαστήριό μας χρησιμοποιώντας εξελιγμένες μεθόδους λήψης καθώς και τεχνικές πιστοποιημένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο ιατρείο μας κάθε ακτινολογική εικόνα που παράγεται βρίσκεται σε ψηφιακή μορφή.

Η ψηφιακή λήψη της εικόνας στην συνέχεια απεικονίζεται στην οθόνη ενός σταθμού εργασίας (Work Station), είτε μέσω λέιζερ κάμερας σε φίλμ.

Oι εξειδικευμένοι σταθμοί εργασίας του Εργαστηρίου μας σε συνδυασμό με τα κατάλληλα ιατρικά προγράμματα λογισμικού (software) δίνουν τη δυνατότητα επεξεργασίας εικόνων που ανταποκρίνονται απολύτως στην πραγματικότητα. Κάθε εικόνα αναλύεται και επεξεργάζεται άμεσα και ολοκληρωμένα στις διαγνωστικές αυτές οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Τέλος η ψηφιακή εικόνα αποστέλλεται στο σύστημα αποθήκευσης (Server) όπου είναι εγκατεστημένο ένα σύστημα διαχείρισης των εικόνων γνωστό ως PACS SYSTEM.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

01.
Η εξέταση σας βρίσκεται πάντα αποθηκευμένη, για πολλά χρόνια, έτοιμη να ανακληθεί σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή όταν την χρειαστείτε. Επίσης ο Ακτινοδιαγνώστης του Εργαστηρίου μας έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει ανά πάσα στιγμή παλαιότερη εξέτασής σας για σύγκριση.

02.
Η διάγνωση γίνεται μελετώντας την εξέταση μέσω εικόνας υπολογιστή και όχι από το φιλμ. Η μελέτη στην οθόνη του σταθμού εργασίας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Η εικόνα μπορεί να μεγεθυνθεί, ή να αυξηθεί η ευκρίνειά της.

03.
Μία καινούργια εξέταση μπορεί να συγκριθεί στην οθόνη με την παλιά, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο να διαφύγουν ευρήματα. Οι εικόνες μπορεί να ανασυνθεθούν, ή να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη εικόνα και έτσι να πάρουμε περισσότερο σαφείς πληροφορίες.

04.
Οι εξετάσεις σε ψηφιακή μορφή μπορούν εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα να σταλούν οπουδήποτε, είτε με τη μορφή οπτικού δίσκου (cd), είτε με τη μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Διατίθονται πάντα αντίγραφα των εξετάσεων, σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή, προκειμένου να τα προσκομίσετε στον θεράποντα ιατρό σας, απομακρυσμένα.